2022年度 明治大学全学部 問題と解答 大問1

解答速報

2022年度入試解答速報:明治大学全学部入試
2月5日(土)に行われた明治大学全学部入試の問題と解答です。
大問Ⅰの解答と問題を掲載しています。

解答

[ I ]

1 B
2 C
3 D
4 D
5 D

 

6 C
7 A
8 A
9 D
10 D

 

11 B
12 D
13 A
14 B
15 D

16 A
17 C
18 B
19 B
20 A

 

21 B
22 B

問題

[I] 1~22の空欄に入れるのに最も適切なものを、それぞれ下のA~Dの中から 1つ選び、その記号を解答欄にマークしなさい。

1   We need to go to the store. We have completely run (   ) of tea.

A. down   B. out   C. through   D. up

 

2   I am sorry to bother you, but may I (   ) about your shoes? I would like to know where you bought them.

A. question whether    B. request a question

C. ask you something  D. get to know anything

 

3 (   ) than upset her mother, the girl did her homework as soon as she got home.

A. Better   B. More   C. Other   D. Rather

 

4 The president’s secretary will not be here today. In fact, she (   ) attends these types of meetings.

A. frequently   B. often   C. once   D. rarely

 

5 I have studied French for many years, but I am not familiar (   ) that proverb. What does it mean?

A. about   B. in   C. on   D. with

 

6 I think you would be happy using (   ) of these two smartphones

because both work well.

A. couple   B. double   C. either   D. neither

 

7 It is quite a (   ) to raise a family and have a successful career at the same time.

A. challenge   B. disagreement   C. trouble   D. work

 

8 The temperature in these mountains always (   ) below freezing at

night.

A. falls   B. levels   C. loses   D. reduces

 

9 Lucy ( ) her report by this coming Friday.

A. has finished   B. is finished   C. will be finished   D. will have finished

 

10 If I were you, I (   ) to him for help. You should find someone else.

A. could not have gone    B. do not go    C. will not have gone    D. would not go

 

11 Amy (   ) a lot of good in her community.

A. do   B. does   C. has made   D. makes

 

12 You do not have to thank me. I am simply glad that I could be (   ) help.

A. but   B. for   C. in   D. of

 

13 I know that this restaurant is expensive, but don’t worry. The dinner is

(   ) me.

A. on   B. at   C. since   D. become

 

14 My computer broke down so I couldn’t (   ) the deadline.

A. end   B. meet   C. put   D. take

 

15 Dan had to wait (   ) the doctor was ready to see him.

A. how   B. lest   C. unless   D. until

 

16 A (   ) many people were aware of the issue.

A. great   B. large   C. big   D. huge

 

17 The passengers were (   ) stay at the airport for hours because of the

bad weather.

A. let to   B. let   C. made to   D. made

 

18 We had no choice (   ) to the plan.

A. from agreeing   B. but to agree   C. than agree   D. less than agree

 

19 This article is worth (   ).

A. read     B. reading     C. to be read     D. to read

 

20 She doesn’t care (   ) coffee without milk. She never has her coffee

black.

A. for     B. of     C. on     D. with

 

21 (   ) had they returned home than the police called.

A. No matter     B. No sooner     C. Not only     D. Not until

 

22 Just let me know if you (   ) need help.

A. any     B. ever     C. many times     D. whenever

 

タイトルとURLをコピーしました